Következő Előző Tartalom

Kvóta mini-HOGYAN

Ralf van Dooren r.vdooren@snow.nl

v0.5, 2003.08.09

FIGYELEM: a dokumentumot nem sikerült tökéletesen PDF formátumba konvertálni! Gyakorlatilag UHU-Linux alatt mégnem tökéletesen kompatibilis nyelvünkkel a linuxdoc-tools programcsomag (ez nem az UHU-Linux hibája). Aki segíteni akar (időmilliomosok előnyben :-) kérem írjon a dacas@freemail.hu címre.


Előszó: ezt a dokumentumot Ralf van Dooren (r.vdooren@snow.nl) írta. Az eredeti szöveg és a dokumentum összeállítása Albert M.C. Tam copyleft-je, nagyon sok köszönet illeti az eredeti mini-HOGYANért. Erre a dokumentumra a GNU Free Documentation License előírásai érvényesek. A jelen dokumentum változatlan formában szabadon használható, másolható és terjeszthető nem kereskedelmi célból, amennyiben minden másolatban és ahhoz tartozó dokumentumokban feltüntetik a szerző/szerkesztő nevét. A dokumentumot annak reményében terjesztjük, hogy hasznosnak bizonyul, de a szerző SEMMILYEN GARANCIÁT, sem kifejezett, sem beleértett formában nem vállal. Bár mindent megtettünk a jelen dokumentumban található információk pontosságának biztosításáért, a szerző/szerkesztő/karbantartó NEM VÁLLAL FELELŐSSÉPGET az itt előforduló hibákért, vagy az itt szereplő információk alkalmazásából eredő esetleges károkért.

A dokumentum leírja, hogyan engedélyezzük a fájlrendszer-kvótát egy Linuxot futtató gépen, hogyan rendeljünk kvótát a felhasználókhoz és csoportokhoz, valamint bemutatja a különböző kvóta-parancsok használatát. A leírás a 2.x verziójú (legutóbb a 2.4.21-esen teszteltük) kernelt használók részére készült.

Ha hibát találsz, vagy ha bármilyen információ hiányzik, nyugodtan küldj visszajelzéseket vagy megjegyzéseket az r.vdooren@snow.nl címre. Méltányolni fogom.

1. Mi a kvóta?

2. Követelmények a kvóta használatához

3. A kvóta telepítése és beállítása

4. A kvóta telepítése: programeszközök

5. Egyéb kvótaparancsok

6. Magyar fordítás


Következő Előző Tartalom